Etelä-Kuopioon halutaan perustaa uusi golf-kenttä – yksi vaihtoehto on Korsujärven rannalla

Uusi kenttä olisi kooltaan 6-väyläinen. Tavoitteena on löytää paikka, josta olisi nopea kulku Kuopioon.

Lähikuva keltaisesta golfpallosta golfkentän nurmella.
Etsinnässä on alkuun noin 15–20 hehtaarin tontti. Kuvituskuva. Kuva: Kati Turtola / Yle
Anne-Pauliina Rytkönen

Kuopion eteläpuolelle suunnitellaan parhaillaan uutta golf-kenttää. Projektia ovat laittamassa alulle K-kauppias Sirpa Karppi ja lääketeollisuudessa eri tehtävissä työskennellyt Jorma Pylkkänen. Mukana on myös vielä taustalla olevia sparraajia.

– Etsimme tässä vaiheessa tonttia ja sitten kun se löytyy, on tarkoitus perustaa laajalla omistuspohjalla osakeyhtiö, Karppi kertoo.

Haaveissa olisi rakentaa 5-tien läheisyyteen harjoittelualueet ja 6-väyläinen kenttä. Ne mahtuisivat 15–20 hehtaarille. Alueella olisi hyvä olla myös laajennusmahdollisuus, jos kentän vetovoima sellaiseen riittää.

Karppi ja Pylkkänen ovat keskustelleet mahdollisesta tontista Kuopion kaupungin viranhaltijoiden kanssa. Kaupunki on ehdottanut kolmea vaihtoehtoa Korsujärven rannalla.

– Näistä vaihtoehdoista yksi oli meille mieleisin. Se oli sillä tavalla viehättävä, että siinä oli maastoeroja ja järvenrantaa, Karppi kertoo.

Maanomistajilta toivotaan vielä ehdotuksia

Kuopion kaupungin ehdottama ja yrittäjien harkitsema tontti olisi toteutuessaan osakeyhtiöllä vuokralla. Se vaatisi kuitenkin kaavamuutoksen, mihin menee oma aikansa.

Jos golf-kentäksi tulisi yksityisen henkilön omistama paikka, harkittaisiin siinä tapauksessa tontin ostamista. Se vaatisi kuitenkin rahoittajaa ja merkittävää pääomaa.

Sirpa Karppi ja Jorma Pylkkänen toivovat edelleen saavansa yksityisiltä maanomistajilta ehdotuksia sopivista paikoista.

– Aikataulutavoitetta ei vielä pysty laittamaan. Toivotaan, että asiassa edettäisiin ihan lähivuosina, Karppi sanoo.

6-väyläisen kentän viheriöt on suunniteltu tehtäväksi keinonurmella. Se mahdollistaa pelaamisen aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä. Muu osa kentästä olisi tavanomaista nurmea.

Suunnitellun kentän rakennuskustannukset jäisivät tämän hetken arvion mukaan alle miljoonaan euroon.

Juttua täsmennetty 8.5.2024 klo 14.27: Vain viheriöt olisivat keinonurmella.

Suosittelemme