Lappeenrannan yrittäjäjärjestö ei näe järkeä Kisapuiston jäähallin korjaamisessa

Mikäli Kisapuiston jäähalli remontoidaan, sen tapahtumakäyttö ei hyödytä lainkaan keskustan yrittäjiä, toteaa Lappeenrannan yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Pia Westerlund.

Lappeenrannan torikortteli.
Mikäli monitoimiareena tulisi Lappeenrannan keskustaan, vaihtoehtona olisivat joko torikortteli tai Weeran kortteli. Arkistokuva. Kuva: Mikko Savolainen / Yle
Helena Korpela

Lappeenrannan yrittäjät ei kannata Kisapuiston jäähallin remontoimista. Sen sijaan yhdistys on keskustaan sijoittuvan monitoimiareenan kannalla.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Tuomo Sallinen kertoi tiistaina, että Kisapuiston hallin korjaaminen voisi olla vaihtoehto sille, että monitoimiareena rakennettaisiin keskustaan.

Aiemmin huhtikuussa Liiga-Saipa kertoi toivovansa, että areenahankkeessa otettaisiin aikalisä.

– Mikäli Kisapuiston jäähalli remontoidaan, sen tapahtumakäyttö ei hyödytä lainkaan keskustan yrittäjiä, sanoo Lappeenrannan yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Pia Westerlund.

Hänen mukaansa keskustaan sijoittuva monitoimiareena on Lappeenrannan elinvoimalle ja keskustayrittäjille tärkeä mahdollisuus.

– Jos ajatellaan, että tapahtumavieras näkee Lappeenrannasta Kisapuiston ja hotellihuoneen, niin hänen kokemuksensa kaupungista jää vajaaksi. Keskustassa mahdollisuuksia on enemmän, sanoo Westerlund.

Viesti uskosta tulevaisuuteen

Lappeenrannan kaupunki jatkaa edelleen eri areenavaihtoehtojen selvittämistä.

Lappeenrannan yrittäjien Pia Westerlundin mukaan päätös keskustaan sijoittuvasta monitoimiareenasta olisi kaupungilta viesti siitä, että sillä on luottoa Lappeenrannan kaupungin tulevaisuuteen.

– Uskoisin, että yrittäjäpuolella monikin ihminen odottaa nyt näitä päätöksiä, Westerlund sanoo.

Lappeenrannan yrittäjät -yhdistyksessä on reilut 800 jäsenyritystä.

Etelä-Karjalan kauppakamarin toimitusjohtaja Mika Peltonen kertoo, että kauppakamarilla ei ole omaa kantaa monitoimiareenan sijoituspaikasta. Sen sijaan kauppakamari odottaa asiassa kaupungin päätöksiä.

Suosittelemme