Suomen kulttuurirahaston apurahat Kainuussa on jaettu

Kainuun kulttuurirahasto jakoi yhteensa 19 apurahaa yhteisarvoltaan 290 000 euroa. Hakemuksia tuli 130 kappaletta ja haettu kokonaissumma oli reilut 2,2 miljoonaa euroa.

Suomen Kulttuurirahastoon saapuu tuhansia apurahahakemuksia.
Suomen kulttuurirahaston apurahahakemuksia arkistokuvassa kymmenen vuoden takaa. Kuva: Yle/ Henrik Leppälä
Heikki Rönty

Suomen Kulttuurirahaston Kainuun rahasto on myöntänyt vuonna 2024 19 apurahaa, yhteensä 290 000 euroa. Kainuun rahaston vuosijuhla ja apurahojen jakotilaisuus järjestettiin 7. toukokuuta Suomussalmen Ruukinkankaan koululla.

Vuosijuhlassa tanssija, koreografi ja performanssitaiteilija Reijo Kela sai Suomen Kulttuurirahaston Elias Lönnrot -mitalin pitkästä taiteellisesta urasta.

Perusteluissa todetaan, että Kelan teoksia leimaa voimakas fyysisyyden läsnäolo, vahva ja suora vuorovaikutus yleisön kanssa sekä epäsovinnaisuus tanssin valtavirtojen ulkopuolella. Suomussalmella vuonna 1952 syntynyt Kela on tehnyt suurimman osan työurastaan vapaana taiteilijana. Kelaa on luonnehdittu uniikiksi pioneeriksi, joka on avannut monia väyliä ja siltoja tuomalla tanssin ulos perinteisistä tiloista.

Kulttuurirahaston hoitokunnan puheenjohtaja Arrigo Blomin mukaan Kainuun rahasto painottaa apurahoissaan lasten ja nuorten hyvinvointia sekä taiteen saavutettavuutta Kainuun alueella.

Apurahahakemuksia tuli yhteensä 130 ja haettu kokonaissumma oli reilut 2,2 miljoonaa euroa. Hakijamäärässä oli jonkin verran laskua viime vuoteen verrattuna, kerrotaan Kainuun rahaston tiedotteessa.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme