Kymenlaakson hyvinvointialueen yt-neuvottelut päättyivät – osalla työtehtävät muuttuvat jo syksyllä

Tarkemmat tiedot esimerkiksi muuttuvien työtehtävien määrästä kerrotaan myöhemmin.

Kymenlaakson hyvinvointialueen hupparin takaprintti.
Aluehallitus päättää useamman terveysaseman ja toimipisteen lakkautuksista kesäkuussa. Kuva: Antro Valo / Yle
Mari Siltanen

Kymenlaakson hyvinvointialueen yt-neuvottelut ovat päättyneet. Osalla työntekijöistä työtehtävät muuttuvat tulevaisuudessa niin terveydenhuollossa kuin sosiaalipalveluissa.

Hyvinvointialueen tavoitteena on tarjota kaikille uusia töitä, mikäli työtehtävät tai työskentelypaikka muuttuvat.

Jos työntekijälle ei ole uutta työtä tai hän ei halua ottaa sitä vastaan, palvelussuhde voidaan joutua irtisanomaan taloudellisilla ja tuotannollisilla perusteilla.

Yt-neuvotteluissa käsiteltiin myös tulevia vuosia, sillä aluehallituksen aiemman päätöksen mukaan vuonna 2023 alueella on enää seitsemän sote-asemaa.

Tarkemmat tiedot esimerkiksi muuttuvien työtehtävien määrästä kerrotaan myöhemmin.

Miehikkälän terveysasema kiinni jo syksyllä

Aluehallitus päättää Elimäen, Jaalan ja Miehikkälän terveysasemien lakkauttamisesta kesäkuussa palveluverkkomuutosten yhteydessä.

Miehikkälän terveysasema suljettaisiin syksyllä 2024. Elimäen ja Jaalan terveysaseman sulkeminen tapahtuisi, kun terveysasemien henkilöstölle ja muille toiminnoille saadaan tarkoituksenmukaiset toimitilat. Käytännössä se tapahtuisi loppuvuodesta 2024 tai alkuvuodesta 2025.

Tämä tarkoittaa terveysasemien työntekijöille muutoksia.

Kaksi sosiaalipuolen toimipistettä kiinni

Yt-neuvotteluissa käsiteltiin isompana kokonaisuutena psykiatristen ja päihdepalveluiden toiminnan kehittämistä.

Mutalahdenpuiston asumisyksikön lakkauttamista harkitaan palveluverkon muutosten osana. Kotkassa sijaitsevassa asumisyksikössä tarjotaan lyhytaikaista asumista ympärivuorokautista apua tarvitseville ihmisille, joilla on vamma tai kehitysvamma. Tilat eivät ole enää takoituksen mukaiset.

Myös Elimäellä sijaitseva Kartanontien päivätoiminta ollaan lakkauttamassa. Päivätoiminnassa käy ihmisiä, jotka kuntoutuvat mielenterveysongelmista tai joilla on kehitysvamma. Rakennus on huonossa kunnossa, minkä takia asiakkaat sekä työntekijät siirrettäisiin toiseen toimipisteeseen.

Suosittelemme