Ovi- ja ikkunatehdas Kaskipuu rakentaa uuden tehtaan Ouluun – tuotanto Viitasaarella jatkuu normaalisti

Tehdas valmistuu vuoden 2025 loppuun mennessä ja luo kymmeniä uusia työpaikkoja. Uuden tehtaan rakentamisella yhtiö varautuu markkinoiden piristymiseen.

Harmaan teollisuushallin seinässä on teksti Kaski, ikkunat ja ovet ja Kaski-sanan i-kirjaimen päällä on punainen viirilippua muistuttava kuvio.
Viitasaarella Kaskipuun ovi- ja ikkunatehdas työllistää noin 150 henkilöä. Kuva: Kaskipuu
Riina Mäentausta,
Heli Kaski

Ovi- ja ikkunvalmistaja Kaskipuu rakentaa uuden ovitehtaan Ouluun. Uuden tehtaan kustannukset ovat yhdeksän miljoonaa euroa, ja se tuo kymmeniä uusia työpaikkoja.

Uusi tehdas rakennetaan vanhan tuotantolaitoksen yhteyteen. Rakennustyöt alkavat välittömästi, ja niiden on tarkoitus valmistua ensi vuoden loppuun mennessä.

Kaskipuulla on ovi- ja ikkunatehdas Keski-Suomessa Viitasaarella sekä ovitehdas Latviassa.

Kaskipuun toimitusjohtaja Marko Kallunki kertoo, että Viitasaarella tuotanto jatkuu normaalisti. Kallungin mukaan yhtiöllä on suunnitelmissa lisäinvestointeja Viitasaarella noin kahden vuoden sisällä.

Kaskipuu työllistää Viitasaarella 150 henkilöä, mutta talven aikana useita kymmeniä on ollut lomautettuna.

Investoinnilla varaudutaan kysynnän piristymiseen

Yhtiön mukaan investointi pitää sisällään uuden 5000 neliömetrin kokoisen tehdasrakennuksen sekä kone- ja laiteinvestointeja Oulun Ylikiimingissä.

Nykyinen Karahkan puuovitehtaan tuotanto siirretään samaan tehdaskokonaisuuteen. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että se varautuu investoinnilla markkinanäkymiin, joiden se arvioi piristyvän lähivuosina.

Yhtiön mukaan tällä hetkellä on hyvä aika investoida, koska rakentamisen kustannukset ovat alhaalla.

Kaskipuun liikevaihto oli vuonna 2023 lähes 60 miljoonaa euroa. Yhtiö kuuluu Kaskipuu-konserniin, johon kuuluvat lisäksi Oulux Ovet ja Ikkunat Oy sekä ulkomaiset tytäryhtiöt Kaski Dörrar AB ja Kaski SIA, ja sen palveluksessa on 300 henkilöä.

Konserni on lisäksi osa kotimaista Kaski Partners -konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2023 oli noin 90 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa on kaikkiaan yli 500 henkilöä ja toimipisteitä on ympäri Suomea.

Suosittelemme