Kouvola aikoo leikata markkinointirahaa urheiluseuroilta yli 100 000 euroa

Jääkiekkoseura KooKoo saamassa tänä vuonna urheiluseuroista eniten markkinointiyhteistyörahaa Kouvolan kaupungilta.

Oranssipaitainen jääkiekkoilija laukoo valkopaitaista maalivahtia kohti jääkiekkojoukkueen harjoituksissa.
Kouvolan kaupunki on myöntämässä KooKoolle tänä vuonna markkinointiyhteistyörahaa 20 125 euroa. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle
Antti-Jussi Korhonen

Kouvola aikoo myöntää urheiluun tänä vuonna selvästi aiempaa vähemmän markkinointiyhteistyörahaa. Asia käy ilmi liikunta- ja kulttuurilautakunnan esityslistasta.

Kouvolan kaupungin urheilun markkinointiyhteistyötukea on myönnetty vuosittain käytettävän määrärahan puitteissa harkinnanvaraisesti ja sopimusperusteisesti.

Vuoden 2024 liikuntapalveluiden talousarvioon on budjetoitu alustavasti 71 000 euroa yhteistyöhön aiemman 177 000 euron sijaan.

Markkinointiyhteistyötukien myötä kaupunki tavoittelee mahdollisimman laajaa valtakunnallista näkyvyyttä, jolla voidaan kasvattaa Kouvolan tunnettuutta. Tämä tavoite toimii myös yhtenä myönnettyjen tukien perusteena.

KooKoo saa eniten tukea

Kouvolan urheilujoukkueista eniten markkinointirahaa on saamassa SM-liigaseura KooKoo 20 125 euroa.

Markkinointirahalla kaupunki saa mainospaikan peliasusta. Viime vuonna KooKoo sai markkinointiyhteistyörahaa 37 000 euroa.

Superpesiksessä pelaava Kouvolan Pallonlyöjät ja korisliigaseura Kouvot saivat viime vuonna KooKoon tavoin markkinointiyhteistyörahaa Kouvolan kaupungilta 37 000 euroa. Tänä vuonna KPL:n ja Kouvojen saama raha on putoamassa 16 125 euroon.

Rahalla kaupunki saa muun muassa mainospaikat seurojen peliasuista, kentänlaitamainoksen sekä vapaalippuja ottelutapahtumiin.

Naisten korisliigassa pelaavalle Kouvottarille markkinayhteistyörahaa on tulossa 12 125 euroa. Viime vuonna summa oli 17 000 euroa.

Yksilöurheilijoista suurimmat markkinointiyhteistyötuet Kouvolan kaupungilta ovat saamassa pyörätuolitanssipari Tuuli Harju ja Timo Pyykkönen sekä keilaajat Essi Pakarinen ja Niko Oksanen.

Kaikille ollaan myöntämässä markkinointiyhteistyötukea 1 500 euroa. Viime vuonna summa oli kaikille puolet suurempi.

Kouvolan liikunta- ja kulttuurilautakunta käsittelee urheiluseuroille ja yksilöurheilijoille myönnettäviä markkinointiyhteistyörahoja kokouksessaan keskiviikkona 15. päivä toukokuuta.

Suosittelemme