Onko tässä NHL-kauden sikamaisin teko? Kapteenin törkyily raivostutti – ja some täyttyi meemeistä

New York Rangers kaatoi NHL:ssä Carolina Hurricanesin toistamiseen. Maratonottelun jälkeen eniten jälkipyykkiä on aiheuttanut Rangers-kapteeni Jacob Trouban epäonnistunut taklaus.

Jacob Trouba yritti törkeää taklausta Martin Necasiin 7.5.2024.
Jacob Trouba haki rajua niittiä Martin Necasiin. Kuva: Brad Penner / USA TODAY Sports / AOP
Mika Halonen

New York Rangers otti Suomen aikaa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä jo toisen voittonsa Carolina Hurricanesista.

Sebastian Ahon kolme syöttöpistettä eivät riittäneet, kun Rangers voitti 4–3. Vincent Trocheck iski voittomaalin toisessa jatkoerässä, joten Rangers siirtyi ottelusarjassa 2–0-johtoon.

Aiemmin urallaan Carolinaakin edustanut Trocheck on ollut pudotuspeleissä kovassa iskussa. Hän on iskenyt kuuteen otteluun tehot 5+5=10. Pudotuspelien pistepörssin ykkösiä ovat Coloradon Cale Makar (3+9=12) ja Edmontonin Connor McDavid (1+11=12). Coloradon Mikko Rantasella on tehot 2+9=11.

New York Rangers juhli voittoa toisessa jatkoerässä.

Yli 87 minuuttia kestäneen maratonottelun sankareita oli esimerkiksi 54 torjuntaa ottanut Rangers-vahti Igor Šestjorkin.

Eniten puhetta ottelun jälkeen on riittänyt kuitenkin Rangers-kapteeni Jacob Trouban tempusta. 30-vuotias puolustaja yritti heti ensimmäisen jatkoerän alussa niitata Carolinan hyökkääjän Martin Necasin.

Taklatessaan Trouba vielä nosti kyynärpäänsä törkeästi kohti Necasin päätä. Tšekkihyökkääjä oli onnekseen hyvin tilanteessa hereillä ja onnistui väistämään. Necas myös menetti tilanteessa tasapainonsa, joten Trouban taklaus ei osunut. Trouba sen sijaan lensi kunnon teräsmiesloikalla päin pleksiä.

Sen jälkeen Trouban luistin kolahti vielä Necasia päähän, minkä vuoksi Necas jäi hetkeksi jäähän keräilemään.

Rangers-kapteeni Jacob Troubalta todella likainen taklausyritys.

Trouban taklauksesta tulikin välitön nettimeemi, kirjoittavat useat pohjoisamerikkalaismediat. Törkeältä näyttänyt taklausyritys herätti luonnollisesti raivoakin. Etenkin, kun otetaan huomioon Trouban historia.

Trouba on niittänyt NHL:ssä kyseenalaista mainetta rajuilla taklauksillaan. Pelikieltojakin on tullut. Viime vuoden pudotuspeleissä puhutti esimerkiksi Trouban niitti New Jersey Devilsin Timo Meieriin.

Tuosta taklauksesta Trouba, monien NHL-seuraajien ällistykseksi, selvisi ilman pelikieltoa. NHL:n kurinpito katsoi, että taklaus osui päähän, koska Meier itse asetti itsensä haavoittuvaan peliasentoon.

– En tiedä, olenko koskaan nähnyt tilannetta, jossa joku melkein tappaa toisen kahdesti ja itsensä kerran, mutta en ole yllättynyt siitä, että Trouba oli mukana, NHL-mediapersoona Pete Blackburn kirjoitti tuoreimmasta Trouban tempauksesta.

Esimerkiksi entinen NHL-puolustaja Jordan Schmaltz kirjoitti, että rakastaa kunnon taklauksia, mutta tällä kertaa Trouba ainoastaan ”metsästi leukaa” nostamalla raukkamaisesti kyynärpäätään.

Tunnettu podcastaaja Ryan Whitney pohti, että Trouba oli onnekas, kun taklaus ei osunut. Muuten hän olisi pelikiellossa loput Carolina-sarjasta.

– Kaikki olivat iloisia siitä, että Jacob Trouba missasi. Se ei ollut maalintekomahdollisuus, vaan yksi raaimmista taklausyrityksistä, joita olemme nähneet NHL:ssä tällä kaudella, The Hockey Beast -sivusto kirjoitti.

Monet, ainakin Carolina-henkiset fanit, surkuttelivat sosiaalisessa mediassa, että NHL tuskin rankaisee Troubaa, vaikka tässä tapauksessa pelkän yrityksen pitäisi riittää pelikieltoon.

– Olen pahoillani, mutta Jacob Trouba ansaitsee pelikiellon. Tämä on selvä vahingoittamisyritys. Jos kyynärpää olisi osunut, puhuisimme yli viiden pelin pelikiellosta. Vaikka se ei osunutkaan, tarkoitus oli selvä. NHL saarnaa pelaajien turvallisuutta. Joten katsotaan, mitä tapahtuu, pohdiskeli LA Kingsistä kirjoittava Carson McNitt.

Osa puolestaan otti Trouban ilmalennosta ilon irti erinäisten meemien kautta.

Suosittelemme