Pohde paikkaa hoitohenkilöstön pitkiä poissaoloja – toukokuun alussa perustetaan 228 uutta vakanssia

Palkattomat poissaolot aiheuttavat merkittävän sijaistarpeen erityisesti suurissa yksiköissä. Ensimmäiseksi uusia vakansseja perustetaan OYS sairaalapalveluihin.

Valkoinen kerrostalo. Talon seinässä punainen risti ja teksti oys.
Henkilöstön saatavuus haastaa hyvinvointialueilla. Pohteella pyritään parantamaan henkilöstön veto- ja pitovoimaa esimerkiksi uusilla vakansseilla. Kuva: Risto Degerman
Juha Hintsala

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella perustetaan uusia toimia, jotka pohjautuvat isojen toimintayksiköiden osa-aikaisiin työsuhteisiin.

Uusien toimien avulla voidaan palkata hoitohenkilöstöä vakituisiin työsuhteisiin sijaisuuksien sijasta.

Uutta toimintamallia pilotoidaan OYS sairaalapalvelujen ja ensihoidon toimialueella, ja se koskee esimerkiksi sairaanhoitajan ja lähihoitajan tehtäviä.

Vakituiset toimet helpottavat hoitohenkilöstön rekrytointia, kun työntekijöille voidaan tarjota sijaisuuksien sijaan vakituinen työsuhde.

Henkilötyöpanoksen kokonaismäärä ei uusien toimien myötä kasva, eikä niiden perustamisesta tule lisäkuluja, vaan uudet toimet muodostetaan henkilöstön palkattomista poissaoloista.

Kyseessä on pilotti, jonka vaikutuksia seurataan tarkasti. Jos kokemukset ovat myönteisiä, mallia on mahdollista laajentaa myös muille toimialueille.

Suosittelemme