Viisi maailman suurinta naisartistia määrää nyt tahdin – kaikilta uusi albumi lähes yhtä aikaa

Listasimme kevään isoimmat ja odotetuimmat naistähtien uutuusjulkaisut, joissa käsitellään parisuhteita, eroja ja deittailun vaikeutta.

Yhdistelmäkuva, jossa Taylor Swift, Dua Lipa ja Beyoncé.
Muun muassa Taylor Swift, Dua Lipa ja Beyoncé julkaisevat albumeja tänä keväänä. Kuva: GC Images, Cat Morley/AOP, Chelsea Lauren/AOP
Ville Vedenpää

Vuosi 2024 on kansainvälisillä musiikkimarkkinoilla todellinen naisten supervuosi.

Se alkoi jo helmikuussa Grammy-gaalasta, kun kaikki tärkeimmät palkinnot menivät naisartisteille. Taylor Swift voitti neljännen kerran vuoden albumi -palkinnon levyllä Midnights. Billie Eilish sai parhaan kappaleen palkinnon Barbie-elokuvan kappaleesta What Was I Made For? ja Miley Cyrus vuoden äänitteen palkinnon biisistä Flowers.

Naisten vuosi jatkuu vahvana, sillä maailman suurimmat naisartistit julkaisevat albuminsa kevään aikana lyhyen ajan sisään.

Kevät on yleensä hiljaista albumien julkaisun aikaa kansainvälisesti. Suomessa levyjä tulee tiuhempaan, sillä artistien uudet kappaleet halutaan iskostaa yleisön päähän ennen festarikesää. Myös maailmalla isot tähdet ennakoivat julkaisuillaan festareita ja kiertueita, mutta yksittäistä syytä tälle albumisumalle ei ole.

Listasimme viisi kevään isoa naisartistien albumijulkaisua.

1. Ariana Grande ammentaa eron jälkeisistä tunteista

Ariana Grande.
Ariana Grande kuvattuna Oscar-gaalassa, missä hän jakoi parhaan kappaleen palkinnon. Kuva: Kyle Grillot / EPA-EFE

Ariana Grande julkaisi maaliskuussa seitsemännen albuminsa Eternal Sunshine. Levyn nimi viittaa vuoden 2004 elokuvaan Eternal Sunshine of A Spotless Mind. Eron jälkeisiä tunteita käsittelevä albumi nousi heti Yhdysvaltojen albumilistan kärkeen.

Albumin lisäksi Grande on tänä vuonna esillä isosti, sillä hän näyttelee ensi-iltansa saavassa Wicked-elokuvassa. Elokuva perustuu samannimiseen Broadwayn menestysmusikaaliin.

2. Beyoncé ratsastaa kantrimusiikilla

Beyoncé sovittelee peilin ääressä kimallestetsonia.
Beyoncé on valloittanut listojen kärkisijoja ympäri maailmaa kantrivaikutteisella musiikillaan. Kuva: BACKGRID

Beyoncé aiheutti alkuvuodesta pöhinää, kun hän ilmoitti julkaisevansa kantrimusiikkia. Yhdysvalloissa soulista ja r&b:stä ammentavan mustan naisartistin loikkaus kantrimusiikin pariin herätti rasismikeskustelun.

Tämä ei kuitenkaan himmentänyt kahden singlen ja maaliskuun lopussa julkaistun Cowboy Carter -albumin menestystä maailmanlaajuisesti. Beyoncé käynnisti myös kantrimusiikkibuumin, mikä on näkynyt somessa bootseja ja stetsoneita myöten.

3. Taylor Swift jatkaa päiväkirjamaisella linjalla

Taylor Swift esiintyy kiertueellaan.
Taylor Swift on rikkonut ennätyksiä musiikkilistojen lisäksi The Eras -konserttikiertueellaan. Kuva: Getty Images for TAS Rights Mana

Tämän hetken suurin poptähti Taylor Swift julkaisi perjantaina yhdennentoista albuminsa The Tortured Poets Department, joka onkin yllättäen tupla-albumi. Ei tarvitse olla suuri oraakkeli, jos povaa levyn rikkovan jälleen myyntiennätyksiä.

Uuden albumin kappaleilla Swift jatkaa tutulla tyylillä, jossa hän käy läpi elämäänsä kuin kirjoittaisi päiväkirjaa. Yhdellä uudella biisillä osansa saa ex-poikaystävä 1975-yhtyeen keulakuva Matt Healy, jota laulaja kutsuu tatuoiduksi kultaiseksi noutajaksi. Hän käsittelee kappaleissa myös kuuluisuutta ja sitä, miltä tuntuu esiintyä miljoonille ihmisille sydän särkyneenä.

4. Dua Lipa ammentaa 90-luvun brittipopista

Laulaja Dua Lipa.
Dua Lipa pääsi juuri Time-lehden maailman sadan vaikutusvaltaisimman henkilön listalle. Kuva: STELLA Pictures/ddp socialmedias

Dua Lipan kolmas albumi Radical Optimism julkaistaan 3. toukokuuta. Levy on jatkoa brittiartistin korona-ajan menestysalbumille Future Nostalgia.

Dua Lipa käsittelee tulevalla levyllään parisuhteen päätymistä ja deittailun vaikeutta. Hän kertoi Rolling Stone -lehdelle, että albumin inspiraationa ovat olleet Britannian reivikulttuuri ja 90-luvun brittipopbändit kuten Blur ja Oasis.

Laulaja nähdään kesäkuussa yhtenä Britannian jättifestari Glastonburyn pääesiintyjistä.

Dua Lipa kertoi YleX:n haastattelussa Houdini-kappaleesta, joka löytyy hänen tulevalta albumiltaan:

Dua Lipa vieraana: Houdini on sinkku oman arvon tietämisestä, oikeasta ajasta lähteä ja jäädä
Dua Lipa YleX:n haastattelussa.

5. Billie Eilishin albumin sisältö vielä mysteeri

Laulaja Billie Eilish.
Billie Eilish on voittanut kaksi Oscar-palkintoa parhaasta kappaleesta. Ensimmäinen tuli James Bond -kappaleesta No Time To Die ja toinen Barbie-kappaleesta What Was I made For? Kuva: Anthony Harvey / Shutterstock/AOP

Laulaja-lauluntekijä Billie Eilishin kolmas albumi Hit Me Hard And Soft julkaistaan 17. toukokuuta. Vaikka laulaja on julkaissut levystä pieniä tiisereitä somessa, sen sisällöstä tiedetään vielä vähän. Kappaleita on ollut tekemässä hänen veljensä Finneas, jonka kanssa Eilish on tehnyt suurimmat hittinsä.

Hän paljasti kuitenkin Instagram-tilillään, ettei aio laittaa pihalle yhtään sinkkua ennen albumin julkaisua, sillä hän haluaa tarjota ihmisille koko paketin yhdellä kertaa.

Fanit ovat arvelleet, että albumin julkaisun jälkeen Billie Eilish lähtee maailmankiertueelle.

Suosittelemme