Nico Rosberg innostui Valtteri Bottaksesta – Suomen F1-tähti ylsi kauden parhaaseensa, Lewis Hamilton floppasi rajusti

Valtteri Bottas oli kymmenes Kiinan GP:n aika-ajoissa. Sauber-kuljettaja on ollut vakuuttava Shanghaissa. Sen on pannut merkille myös vuoden 2016 maailmanmestari Nico Rosberg.

Valtteri Bottas Kiinan F1-viikonloppuna 2024.
Valtteri Bottas on ollut hyvässä vauhdissa Kiinassa. Kuva: Formula 1 via Getty Images
Roope Visuri

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Sauberin suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas ylsi ensimmäistä kertaa tällä F1-kaudella kilpailun aika-ajoissa viimeiseen osioon. Bottas oli lopputuloksissa kymmenes.

Bottas jatkoi hyvää vauhtiaan tänä viikonloppuna. Jo sprintin aika-ajoissa perjantaina Bottas oli yhdeksäs. Aiemmin lauantaiaamuna sprintissä Bottaksella oli huonoa tuuria, kun hän osui yhteen avauskierroksella tallikaveri Guanyu Zhoun kanssa. Bottas oli kahdestoista.

– Oli vähän huonoa säkää. Molemmilla puolilla oli autot. Osuin tiimikaverin kanssa , Bottas kuvaili Viaplaylle sprinttikisan jälkeen ja totesi joutuneensa sandwichiin.

Bottas oli sprintin jälkeen aika-ajojen ensimmäisessä osiossa jopa hetken aikaa neljäntenä. Kiinalainen tallikaveri Zhou oli myös kotikisassaan tovin kymmenen parhaan joukossa ensimmäisessä osiossa. Zhou joutui pettymään ja jäämään avausosioon.

Sky Sportsille tänä viikonloppuna F1-tapahtumia kommentoiva Nico Rosberg oli kuitenkin innoissaan Sauberin vauhdista.

– Sauber on tänä viikonloppuna parempi kuin olemme nähneet aiemmissa kisoissa, Rosberg ihasteli ensimmäisen osion aikana.

Bottas kertoi Viaplaylle aika-ajojen jälkeen, että tavoite oli päästä kymppisakkiin. Suomalainen kuvaili, että sai hyvän rytmin päälle. Aika-ajosta tuli puhdas. Suomen F1-tähtikikin oli hyvällä mielellä pitkän lauantaipäivän päätteeksi.

Nyt suomalaisella on sunnuntaina erittäin hyvät mahdollisuudet napata kauden ensimmäiset pisteensä sunnuntaina.

– Meillä on nyt realistisesti paras mahdollisuus ottaa pisteitä. Vauhdin puolesta pitäisi olla mahdollista, mutta pistesija vaatii täydellistä suoritusta jokaiselta tiimin henkilöltä, Bottas sanoi.

Valtteri Bottas Shanghain F1-radalla aika-ajoissa lauantaina.
Valtteri Bottas on tallikaverinsa kotikisassa ollut hyvässä iskussa. Kuva: Getty Images

Lewis Hamilton viimeisten joukossa

Red Bull oli tuttuun tapaan ylivoimainen. Lauantain sprintissä Max Verstappen nousi teknisistä ongelmista huolimatta neljännestä ruudusta voittoon.

Aika-ajot olivat myöhemmin lauantaina myös hollantilaisen hallintaa. Verstappen nappasi sunnuntaille paalupaikan 0,322 sekunnin erolla tallikaveri Sergio Pereziin. Aston Martinin Fernando Alonso oli komeasti kolmas Red Bullien takana.

Max Verstappen ja Sergio Perez hymyilivät Kiinan GP:n jälkeen.
Max Verstappen ja Sergio Perez tutusti lähtevät eturivistä sunnuntain kilpailuun. Kuva: Getty Images

Suurin aika-ajojen yllätys oli Mercedeksen Lewis Hamiltonin romahdus. Britti teki avausosiossa ajovirheen ja jäi aika-ajoissa vasta 18. sijalle.

Vielä lauantaiaamun sprinttikisan Hamilton oli todella innoissaan, kun ylsi toiseksi Verstappenin takana. Se ei kuitenkaan vielä tyydyttänyt brittiä.

Lewis Hamilton Shanghain kilpailuviikonloppuna.
Lewis Hamiltonia hymyilytti kuitenkin lauantaina Kiinassa. Kuva: Formula 1 via Getty Images

Hamilton kertoi, että hänellä oli ollut tallikaveri George Russellin kanssa aamulla samat säädöt. Hän oli kuitenkin halunnut testata uutta aika-ajoissa. Russell teki säätöjä toiseen suuntaan ja Hamilton toiseen.

Auton säätämisen mahdollisti uusi sprinttiformaatti. Nyt sprinttikilpailu ajetaan lauantaina ennen sunnuntain aika-ajoja. Tässä välissä autoa voi muokata.

– Tarvitsimme tällaista (autojen säätämistä) nyt, mutta se ei toiminut. Yritin parhaani. 18. sija on aika huono. Kun tein säätömuutoksia, ajattelin, että ei voi mennä huonommin. Meni kuitenkin, Hamilton sadatteli Sky Sportsille viitaten Mercedeksen vaisuun alkukauteen.

Sunnuntain kilpailu alkaa kello 10.00.

Suosittelemme