PS:n kansanedustaja Vornasen epäillään olleen osallisena Helsingissä tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa – tämän tiedämme nyt

Puolueen puheenjohtaja Riikka Purra kertoo, ettei ole keskustellut vielä Vornasen kanssa.

perussuomalaisten kansanedustaja Timo Vornanen eduskunnassa Helsingissä.
Perussuomalaisten kansanedustaja Timo Vornanen eduskunnassa Helsingissä huhtikuussa 2023. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva
Tekijät
Jaakko Mannermaa
Päivi Lakka
Tuomas Rimpiläinen
Kai Jääskeläinen

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kertoo Ylelle, että hänen saamansa tiedon mukaan puolueen kansanedustaja Timo Vornanen on ollut osallisena torstain ja perjantain välisenä yönä Helsingissä tapahtuneessa välikohtauksessa, johon liittyy ampuma-ase.

– Itselläni ei ole mitään yksityiskohtaista tietoa, enkä ole henkilön itsensä kanssa keskustellut. Eli hyvin pienillä tiedoilla olen liikkeellä, Purra sanoo.

Iltalehden tietojen mukaan Vornanen olisi pidätetty.

Välikohtauksesta kertoi ensimmäisenä Seiska-lehti.

Myös perussuomalaisten puoluesihteeri Harri Vuorenpää kertoo viestipalvelu X:ssä, että puolueen kansanedustaja on ollut osallisena välikohtauksessa Helsingissä. Puoluesihteeri Vuorenpään mukaan tapahtumien kulku on epäselvä.

Seiskan mukaan Vornasta epäillään törkeästä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta. Seiska kertoo, että kaksi kansanedustajaa oli viettämässä iltaa Helsingin keskustassa. Toinen heistä olisi ampunut luvallisella aseella yökerhosta poistumisen jälkeen.

Helsingin poliisista kerrotaan Ylelle, että viime yönä on ollut jonkinlainen ampumatapaus Helsingin keskustassa.

Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen kertoo viestipalvelu X:ssä illalla, että hän oli paikalla eilen ja näki osan välikohtauksesta sivullisena. Antikainen valittiin kansanedustajaksi samasta vaalipiiristä kuin Vornanen.

Ylen tietojen mukaan Antikaiseen ei kohdistu rikosepäilyjä.

Vornanen on ammatiltaan poliisi. Vuonna 2022 hän kertoi julkisuudessa olevansa vanhempi konstaapeli.

Poliitikkosivullaan Vornanen kertoo tehneensä suurimman osan virkaurastaan kenttätehtävissä. Lisäksi hän on toiminut poliisissa työturvallisuuskouluttajana 22 vuoden ajan.

Purran tiedot osin epävarmoja

Purra korostaa olevansa hyvin alustavien tietojen varassa. Niiden mukaan hän on ymmärtänyt, että Vornanen itse olisi ammuskellut.

– Näin olen ymmärtänyt saamani tiedon mukaan, mutta minulla ei ole mitään vahvistettua tietoa mistään.

Purra kuvailee tilannetta poikkeukselliseksi.

– Mikäli todella on näin, niin kuin nyt minulla oleva tieto on, että ampuma-aseen kanssa on toimittu, niin totta kai kyse on hyvin vakavasta tapahtumasta ja sillä on vakavia seurauksia.

Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho (ps.) kertoo Iltalehden mukaan, että hänen tietoonsa on saatettu kuvaukseen sopiva tapaus.

Vornanen harrastaa metsästystä ja on kuvannut itseään innokkaaksi metsämieheksi. Vornasella siis on hallussapitolupa tai -lupia ainakin metsästysaseeseen. Tiedossa ei ole, kenen ampuma-asetta tai minkälaisesta ampuma-asetta välikohtauksessa on käytetty.

Yle on yrittänyt tavoittaa Vornasta, mutta tämän puhelin on suljettu.

Yle ei myöskään ole tavoittanut ampumistapauksen tutkinnanjohtajaa.

Juttua täydennetty kello 19:53: Lisätty Riikka Purran kommentit.

Juttua täydennetty 27.4. kello 2:40: Lisätty tieto, ettei Antikaista epäillä rikoksesta.

Suosittelemme