Norjalaisjalkapalloilija tuupertui kentälle kesken cup-finaalin – kertoo koskettavasta paluustaan

Norjan maajoukkuepelaaja Frida Maanum selvisi pelottavasta tilanteesta säikähdyksellä.

Frida Maanum kuvassa.
Frida Maanum siirtyi Arsenaliin vuonna 2021 Ruotsin pääsarjaseura Linköpingistä. Kuva: Arsenal FC via Getty Images
Paavo Forsberg

Arsenalin norjalaistähti Frida Maanum koki kauhunhetkiä, kun hän lyyhistyi kentän pintaan liigacupin loppuottelussa Chelseaa vastaan 31. maaliskuuta.

Yleisö, johon kuuluivat myös tähtipelaajan perhe ja tyttöystävä, seurasi hiljaa, kun Maanum kannettiin kentältä happimaski päässään.

Maanum kuvaili torstaina ensimmäistä kertaa dramaattisia tapahtumia norjalaismedia VG:lle. Hän ei muista kaatumistaan edeltäneitä hetkiä.

– Muistan vain heränneeni lääkintähenkilöstön ympäröimänä. Heitä oli todella paljon. Kuka vain olisi tuollaisessa tilanteessa stressaantunut. Tuo on viimeinen asia, jota toivoo jalkapallo-ottelussa, Maanum sanoi.

– Olin peloissani. Eniten minua pelotti se, mitä äsken oli oikein tapahtunut. Niin on varmaan käynyt kaikille, jotka ovat pyörtyneet yllättäen.

Maanum on kiitollinen, että lähistöllä oli lääkintähenkilökuntaa. Vastaava tilanne esimerkiksi omassa asunnossa olisi voinut olla paljon vaarallisempi.

Frida Maanum lyyhistyneenä kentän pintaan.
Maanumin lyyhistyminen pelästytti. Kuva: Jack Thomas / Wolves via Getty Images

Maanumin tyttöystävä Emma Lennartsson pelaa jalkapalloa Linköpingin Damallsvenskan-joukkueessa.

– Tilanne oli minulle erittäin vaikea. En nähnyt, pystyikö hän liikkumaan, ja sitten paikalle kutsuttiin lääkintätiimi. Sitä oli kauheaa seurata, Lennartsson sanoi Aftonbladetille.

– Lyyhistyminen oli hänelle varmasti erityisen dramaattinen tilanne. Hän tuli katsomosta melko nopeasti luokseni. Oli hienoa, että hän oli ensimmäisen viikon kanssani, Maanum sanoi.

Arsenal voitti liigacupin finaalin 1–0.

Koskettava paluu

Keskikenttäpelaaja toipui tilanteesta nopeasti. Hän on saanut tietää syyn tuupertumiselleen, muttei halunnut kertoa sitä VG:lle. Arsenal kertoi huhtikuun alussa, ettei pelaajalla todettu sydänongelmia.

Hän pelaa kuitenkin varmuuden vuoksi sykemittarin kanssa.

Maanum palasi kentälle sunnuntaina ja sai aplodit yli 40 000 seisomaan nousseelta katsojalta, kun Englannin naisten Superliigassa kolmantena oleva Arsenal kukisti kotonaan Leicesterin 3–0.

– Se oli hyvin koskettavaa. Myönnän, että menin kananlihalle. Se, että lähes loppuunmyyty Emirates-stadion nousi seisomaan... se oli mukava tervetulotoivotus.

Maanum sanoo, että tapaus on saanut hänet ajattelemaan elämää eri tavalla kuin aiemmin.

– Elämä on monin tavoin aika haurasta, etenkin jalkapalloilijana. On helppoa pitää asioita itsestäänselvyyksinä. Kentälle palaaminen sunnuntaina laittoi asioita mittasuhteisiin. Aion olla kiitollinen aina, kun pääsen pelaamaan.

Suosittelemme